Het beste kun je Saffraan bewaren in een afgesloten, donkere en koele omgeving. Saffraan is zoals vele andere specerijen heel kwetsbaar tegen licht en lucht. Hieronder vind u gedetailleerde informatie over het bewaren van saffraan en bijbehorende tips.
Waar moet ik mijn saffraan bewaren?
Bewaar uw saffraan in koele en droge plaats. De ideale temperatuur is een temperatuur die redelijk constant blijft, gemiddeld rond de 21°C. Het is van belang om de saffraan of andere kruiden niet op te slaan in de buurt van warmtebronnen. De kastjes onder een kookplaat of de kast naast de vaatwasser zijn niet aangeraden, omdat deze kasten temperatuursverschillen kennen.
Waarin moet ik mijn saffraan bewaren?
Op de Nederlandse markt wordt saffraan in diverse verpakkingen verkocht. Sommige producenten geven vanuit kosten perspectief, gemak, presentatie of onwetendheid de voorkeur aan plastic zakjes, plastic potjes of glazen potjes. Het opslaan van saffraan in glazen of plastic potjes is niet ideaal voor het bewaren van saffraan. Deze verpakkingen laten licht door en zijn niet altijd lucht-dicht. Hierdoor blijft de kwaliteit van saffraan niet optimaal. Van vocht wordt saffraan muf en de verouderingsproces gaat sneller. Ook de draden kunnen smaken naar andere kruiden die in de lucht aanwezig zijn. Saffraan kan niet bederven, maar verliest wel smaak, geur en kleur.
Hieronder ziet u een aantal voorbeelden:
Onze Saffraan verpakken
Onze intentie is niet om onze producten te promoten, echter het is algemeen bekend dat licht en lucht de kwaliteit van saffraan aantast. Met deze kennis in achterhoofd hebben wij bij het ontwikkelen van onze saffraan producten gekozen voor de gouden blikjes. Deze vorm van verpakking is niet alleen heel mooie maar zijn ook lucht-dicht en licht-on-doorlatend. Hierdoor blijft uw saffraan tot wel 24 maanden goed. Ze kunnen wel langer bewaard worden, echter wordt de smaak en aroma steeds minder.
Wat zijn de voordelen van het correct bewaren van saffraan?
Het belangrijkste voordeel van het juiste bewaren van uw saffraan is het behoud van de smaak, geur en kleur van uw saffraan.
Zorg voor je kruiden en zij zorgen voor een smaakvol en gezond eten of thee voor jou.